Petosten anatomia: Näin meitä huijataan vuonna 2023

09-02-2023 16:00

Tiesitkö, että poliisin tilastojen mukaan yli 30-vuotiaiden verkkohuijausten uhrien osuus on kasvanut? Vuoden 2022 ensimmäisen kuuden kuukauden aikana verkkohuijauksissa korostuivat 40-69-vuotiaat uhrit. Samalla aikavälillä 20-39-vuotiaat uhrit menettivät huijauksiin enemmän varoja kuin yli 80-vuotiaat.
Verkkohuijaukset ja -petokset koskettavat meistä jokaista.

Osana Mediataitoviikkoa järjestettävä webinaari kertoo, mitä voimme odottaa verkkohuijauksilta vuonna 2023. Asiantuntijamme näyttävät konkreettisia esimerkkejä tämän päivän huijauksista, kertovat arjessa toimivat vinkit huijausten tunnistamiseksi ja ohjeistavat, miten voit varmistaa myös lähipiirisi turvallisen verkkoasioinnin.

Webinaarin asiaosuus kestää noin 30 minuuttia ja loppuaika on varattu kysymyksille, joita voit webinaarisivun kysymyslaatikon kautta lähettää puhujille etukäteen tai webinaarin aikana.

Tervetuloa webinaariin nappaamaan vinkit turvalliseen verkkoasiointiin ja kuulemaan kuinka voit tunnistaa ja välttää digihuijaukset arjessasi.

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen.


Tutustu puhujiin

Annukka Multanen

Petosviestinnän asiantuntija, Nordea

Annukka jakaa ajantasaista ja relevanttia tietoa petoksista ja huijauksista niin henkilö- kuin yritysasiakkaille eri kanavien kautta. Tavoitteena on, että mahdollisimman moni rohkaistuisi asioimaan verkossa, tietäisi, miten se tehdään turvallisesti ja löytäisi siihen tarvittaessa tukea.

Sara Helin

Petosasiantuntija, Nordea

Sara seuraa tiiviisti, mitä petosrintamalla tapahtuu - paitsi Suomessa, myös muualla Pohjoismaissa. Saralla on vankka kokemus asiakkaisiin kohdistuvien petosten tutkinnasta Nordeassa ja nykyisessä roolissaan hän tukee operatiivista yksikköä pureutumalla esimerkiksi pankkitunnusten kalasteluihin liittyviin tapauksiin ja metsästämällä petollisia verkkosivuja internetin syövereistä.

Lasse Riihimäki

Petosasiantuntija, Nordea

Lasse on tutkinut erilaisia huijauksia ja väärinkäytöksiä yhteensä yli 20 vuoden ajan sekä poliisina että useassa eri yksikössä pankissa. Tällä hetkellä Lassea työllistävät eniten rakkaus- ja sijoitushuijauksiin varojaan laittavat asiakkaat sekä rikostorjuntayhteistyö pankkien ja viranomaisten kanssa.