Huijaukset kiihtyvät - miten niiltä voi suojautua?

07-02-2024 17:00

Finanssiala ry:n keräämien lukujen mukaan suomalaisilta yritettiin huijata vuonna 2023 yli 50 miljoonaa euroa, joista pankit saivat estettyä noin puolet. Rikolliset tehtailevat yhä taidokkaammin erilaisia verkkohuijauksia ja nykypäivänä ihminen kohtaa huijauksia yhä useammin. Uhriksi voikin joutua kuka tahansa. Huijausmuotojen kirjo on laaja, mutta niitä vastaan voi varautua oppimalla tunnistamaan niitä. 

Tervetuloa webinaariin kuulemaan, kuinka voit suojautua ja välttää digihuijaukset arjessasi. Petostorjunnan asiantuntijamme kertovat miten suomalaisia huijataan, jakavat parhaimmat vinkkinsä kuinka niiltä voi välttyä ja ohjeistavat miten toimia huijauksen sattuessa. Webinaarissa käydään läpi konkreettisten ja selkeiden esimerkkien avulla yleisimpiä huijauksia, kuten erilaisia tietojenkalasteluja ja kryptovaluuttoihin liittyviä sijoitushuijauksia. 

Webinaarin asiaosuus kestää noin 30 minuuttia ja loppuaika on varattu kysymyksille, joita voit webinaarisivun kysymyslaatikon kautta lähettää puhujille etukäteen tai webinaarin aikana. 

Etkö ehdi linjoille? Ilmoittaudu joka tapauksessa, niin lähetämme sinulle tallenteen jälkikäteen.


Tutustu puhujiin

Lasse Riihimäki

Petostorjunnan asiantuntija, Nordea

Lasse on tutkinut erilaisia huijauksia ja väärinkäytöksiä yhteensä yli 20 vuoden ajan sekä poliisina että useassa eri yksikössä pankissa. Tällä hetkellä Lassea työllistävät eniten rakkaus- ja sijoitushuijauksiin varojaan laittavat asiakkaat sekä rikostorjuntayhteistyö pankkien ja viranomaisten kanssa.

Sara Helin

Petostorjunnan asiantuntija, Nordea

Sara seuraa tiiviisti, mitä petosrintamalla tapahtuu - paitsi Suomessa, myös muualla Pohjoismaissa. Saralla on vankka kokemus asiakkaisiin kohdistuvien petosten tutkinnasta Nordeassa ja nykyisessä roolissaan hän tukee operatiivista yksikköä pureutumalla esimerkiksi pankkitunnusten kalasteluihin liittyviin tapauksiin ja metsästämällä petollisia verkkosivuja internetin syövereistä.